Registratie centraal tijdens Donorweek in Meander Medisch Centrum

0
425
De stand in de Laan tijdens de Donorweek in 2017. Foto: Meander MC

Vanaf 2020 komt een nieuwe donorwet die regelt dat iedereen vanaf 18 jaar in Nederland geregistreerd wordt in het Donorregister. Tijdens de Donorweek van 29 oktober tot en met 2 november staan in Meander Medisch Centrum deskundigen klaar voor iedereen die meer wil weten over registratie van zijn donorkeuze. Ook is er uitleg over de procedures rondom donatie en transplantatie van organen en weefsels.

Donororganen en –weefsels zijn nodig om ernstig zieke mensen te helpen. De wachtlijst voor een transplantatie is nog steeds erg lang. Het beleid van de overheid is erop gericht om zoveel mogelijk mensen te bewegen hun keuze te registreren in het Donorregister. De Donorweek biedt daarbij hulp door het geven van duidelijke informatie. In Nederland hebben al ruim zes miljoen mensen hun keuze om wel of geen donor te willen zijn laten vastleggen.

Tijdens de Donorweek zijn onze deskundigen dagelijks tussen 9.00 en 13.30 uur aanwezig bij een stand in de Laan van het ziekenhuis. Zij beantwoorden alle vragen over registratie van de donorkeuze in het Donorregister en over orgaan- en weefseldonatie.

De stand in de Laan tijdens de Donorweek in 2017. Foto: Meander MC

Bron & foto: Meander MC

Vorig artikelZorg over de grens nog niet vanzelfsprekend
Volgend artikelNieuw Universitair Centrum voor Geestelijke Verzorging (UCGV)
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.