Lancering Q-koortsNet

0
532

Op 27 november lanceert Q-support in samenwerking met Radboudumc het Q-koortsNet. Het Q-koortsNet legt de fysieke en digitale verbinding tussen Q-koortspatiënten en uiteenlopende professionals met kennis van Q-koorts. Het Q-koortsNet werkt zo aan een integrale benadering van de problematiek van Q-koortspatiënten met aandacht voor alle leefgebieden. De lancering vindt plaats in aanwezigheid van zorgprofessionals en patiënten die werkzaam zijn als ervaringsdeskundigen.

In de zomer kregen we van de zorgverzekeraar CZ groen licht om te investeren in een netwerk voor Q-koortspatiënten. Nu lijkt dat een abstract begrip maar het wordt een ‘levende’ omgeving waar patiënten, artsen, overige zorgaanbieders en professionals uit het gehele netwerk rondom de Q-koortspatiënt de verbinding met elkaar gaan maken.

Q-koortsNet

Het idee is niet nieuw. Een goed voorbeeld van een dergelijk netwerk is het Parkinssonnet. Zij organiseren centraal dat patiënten dicht bij huis terecht kunnen bij zorgaanbieders met kennis van de ziekte. Die lijn wil Q-Support met het Q-koortsNet ook volgen. Het Q-koortsNet moet een platform worden waar patiënten een arts, een fysiotherapeut of een gemeentelijke professional kunnen vinden met kennis van Q-koorts.

Het Erasmus MC start op korte termijn een onderzoek naar het Q-koortsnet.En ook CZ Fonds investeert om een goed in beeld het netwerk Q-koortsspecialisten en er deel van zou moeten uitmaken. Het Q-koortsNet wordt medemogelijk gemaakt door CZ Fonds.

Bron: Q-Support