Bénédicte Ficq en Wanda de Kanter meest invloedrijke vrouwen 2018 OPZIJ

0
746

In het Amsterdam Museum zijn zojuist advocate Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter door OPZIJ uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouwen van 2018. Zij hebben elkaar gevonden in het kader van Sick of smoking.

Tabaksindustrie

Namens slachtoffers klaagden Ficq en De Kanter de tabaksindustrie aan. Het duo gaat – ondanks een tegenslag af en toe – onvermoeibaar door met het verzamelen van nieuwe feiten. Ficq zegt daarover: “De strijd is slechts het begin. Wellicht verliezen we een slag maar uiteindelijk zal de oorlog worden gewonnen.”  Wanda de Kanter (1959) is sinds 1990 als longarts verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Bénédicte Ficq (1957) is advocaat en is door collega’s uitgeroepen tot beste strafpleiter.

Hoofdredacteur van OPZIJ Marianne Verhoeven: “We zijn zeer tevreden met deze mooie lijst. Zoveel inspirerende vrouwen, en dit is nog maar het topje. En voor wat betreft ons winnaarsduo: we staan volkomen achter jullie en we blijven jullie volgen.”

Uitreiking


De OPZIJ Top 100 werd dinsdagavond 11 december 2018 voor de tiende maal uitgereikt. Ditmaal vond de uitreiking plaats in het Amsterdam Museum omdat daar een tentoonstelling is te zien over invloedrijke vrouwen van vroeger: 1001 vrouwen in de 20ste eeuw. Oud-winnares Carin Gaemers reikte de titel uit.
 

Tien categorieën

De OPZIJ Top 100 bestaat uit tien categorieën (gezondheid, bedrijfsleven, politiek, sport, cultuur, openbaar bestuur/orde, onderwijs en wetenschap, media, tech en non-profit.) Elke categorie heeft een winnaar.
De Top 100 wordt samengesteld door OPZIJ om het werk, de zichtbaarheid en de impact van vrouwen in onze maatschappij te zichtbaar te maken en te vergroten. De hele top 100 is te lezen in het nummer van OPZIJ dat vanaf 13 december in de winkel ligt.


Categorieën en de winnaars

Gezondheid – Bénédicte Ficq en Wanda de Kanter

Bedrijfsleven – Marry de Gaay Fortman

Politiek – Lilianne Ploumen

Sport – Bibian Mentel

Cultuur – Ilse Warringa

Openbaar bestuur/orde – Margrite Kalverboer

Onderwijs en Wetenschap – Béatrice de Graaf

Media – Eva Jinek

Tech – Lotte de Bruijn

Non-profit – Shirin Musa

Bron: Opzij

Vorig artikelGroot aantal gezondheidsdata nu toegankelijk via app
Volgend artikelCruciale tijdwinst verbetert zorg na beroerte
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.