Knuffelberen verzachten het leed, ook van de artsen Saxenburgh

Array

Op 14 januari 2019 ontvingen Jaco van den Hoek en Germ Immink, beiden kinderarts en werkzaam op de kinderafdeling van het ziekenhuis van Saxenburgh in Hardenberg, honderden ambulanceberen. Deze knuffelberen zijn een schenking van de Ronde Tafel Hardenberg (Tafel 79). De beren worden ingezet als troostmiddel voor kinderen die onverwachts een nare ervaring hebben, zoals een opname in het ziekenhuis.

Ronde Tafel Hardenberg

Kinderen die per ambulance het ziekenhuis worden binnengebracht, hebben vaak in deze ambulance al een soortgelijke beer ontvangen. Dankzij de knuffelberen van de Ronde Tafel Hardenberg kan nu ook het leed verzacht worden van kinderen die op een andere manier voor opname komen in het ziekenhuis van Saxenburgh.

Artsen dolblij

Met de schenking van de knuffelberen wordt niet alleen het leed van de jonge patiënten verzacht. Ook het ‘leed’ van kinderartsen Jaco van den Hoek en Germ Immink wordt verzacht. Zij zagen met lede ogen aan dat ze niet alle jonge patiënten de troost van een knuffelbeer konden bieden. Nu dus wel. Beide kinderartsen zijn dolblij met deze schenking voor hun patiënten.

Bron: Saxenburgh Groep

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen