Intensieve angstbehandelingen Jongeren

Array

Angstbehandelingen voor jongeren zijn effectief, maar toch blijft een deel van de jongeren angstig na behandeling en vallen velen terug in hun angststoornis. Ziet u jongeren met angstklachten in uw praktijk? In Nijmegen onderzoekt Karakter of intensieve angstbehandeling effectief is voor deze leeftijdsgroep. Jongeren met angstproblematiek kunnen er snel starten met de behandeling.

We weten dat volwassenen sneller opknappen door intensieve behandeling. Bij Karakter wordt nu onderzocht of een intensieve angstbehandeling óók effectief is voor jongeren.

Wat betekent dit voor de patiënt?


In plaats van één behandelafspraak van een uur per week, krijgt de jongere twee behandelafspraken per week van twee uur. Na drie weken is er nog een nabehandeling van één behandelafspraak per week. In deze afspraken staat het oefenen met het aangaan van angsten centraal. Doel is dat de jongere zo snel mogelijk weer de activiteiten en taken op kan pakken die hij zich tot doel heeft gesteld.

Na aanmelding snel starten


Een patiënt die wordt aangemeld voor de intensieve behandeling kan snel starten met de behandeling. (Bij aanmelding in februari kan in maart of april gestart worden.)

Wie kunnen deelnemen


-Jongeren tussen 12 en 18 jaar
-Er is sprake van sociale angst, gegeneraliseerde angst of separatie-angst

Voor verwijzers / huisartsen


Aanmeldingen voor de intensieve angstbehandeling kunnen regulier gedaan worden. Vermeld bij de aanmelding dat het gaat om intensieve angstbehandeling ‘TOPIC’. Deze intensieve angstbehandeling wordt aangeboden op locatie Nijmegen.

De intensieve angstbehandeling vindt plaats in het kader van wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie vindt u ook in de publicatie van ZonMW: https://publicaties.zonmw.nl/consortium-angst-en-depressie-bij-jongeren/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen