Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland werken aan één organisatie

Array

Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland doen en bereiken veel voor mensen met diabetes. Dat is nodig, want er zijn 1,2 miljoen mensen met diabetes en er komen er steeds meer bij. Daarom willen Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland (DVN) hun krachten bundelen.

Genezen

Diabetesvereniging Nederland verbindt mensen met diabetes, behartigt hun belangen (bijvoorbeeld rond verzekeringen, vergoedingen en hulpmiddelen) en ondersteunt hen in het dagelijks leven met diabetes. Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen door het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes.

Vergaande samenwerking

Beide organisaties zien veel voordelen in een vergaande samenwerking. We onderzoeken hoe we als één organisatie maatschappelijk meer kunnen bereiken, meer impact kunnen hebben, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidsbevordering en preventie, en op die manier nog beter het verschil kunnen maken voor mensen met diabetes.

In de komende periode werken Diabetes Fonds en Diabetesvereniging Nederland resoluut aan een nadere uitwerking van deze samenwerking. Dat gebeurt zo snel als het kan, zo zorgvuldig als het moet, en met oog voor de belangen van mensen met diabetes en hun omgeving.

Bron: DVN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen