Medicijnjournaal april 2019 van Medicijnbalans

0
507

In dit Medicijnjournaal is onder andere aandacht voor geneesmiddelen bij ouderen, doseringsadviezen bij dialyse en informatie over geneesmiddeltekorten.

MedicijnBalans is een programma van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) met als doel het rationeel voorschrijven van nieuwe geneesmiddelen te bevorderen. Het wordt uitgevoerd met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Voor nieuwe geneesmiddelen of nieuwe indicaties bestaan er nog geen richtlijnen. Voorschrijvers ontvangen daarentegen wel al veel informatie van de registratiehouders, en er verschijnen tal van wetenschappelijke publicaties en mediaberichten. MedicijnBalans publiceert actuele en objectieve informatie over nieuwe geneesmiddelen, en biedt daarnaast een platform voor discussie op www.medicijnbalans.nl. Op deze manier wil MedicijnBalans rationeel voorschrijven en het gebruik van nieuwe geneesmiddelen bevorderen.

Vorig artikelDe juiste hartzorg op de juiste plek
Volgend artikelKoningin Máxima houdt openingstoespraak bij conferentie ‘Future of Health Coverage’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.