Medicijnjournaal april 2019 van Medicijnbalans

0
454

In dit Medicijnjournaal is onder andere aandacht voor geneesmiddelen bij ouderen, doseringsadviezen bij dialyse en informatie over geneesmiddeltekorten.

MedicijnBalans is een programma van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik (IVM) met als doel het rationeel voorschrijven van nieuwe geneesmiddelen te bevorderen. Het wordt uitgevoerd met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Voor nieuwe geneesmiddelen of nieuwe indicaties bestaan er nog geen richtlijnen. Voorschrijvers ontvangen daarentegen wel al veel informatie van de registratiehouders, en er verschijnen tal van wetenschappelijke publicaties en mediaberichten. MedicijnBalans publiceert actuele en objectieve informatie over nieuwe geneesmiddelen, en biedt daarnaast een platform voor discussie op www.medicijnbalans.nl. Op deze manier wil MedicijnBalans rationeel voorschrijven en het gebruik van nieuwe geneesmiddelen bevorderen.