Vernieuwde Kennisbank over geneesmiddelen rondom de zwangerschap

Bijwerkingencentrum Lareb heeft een vernieuwde digitale Kennisbank met informatie over geneesmiddelengebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding gelanceerd. De meest actuele informatie over de veiligheid is eenvoudig te vinden.

TIS

De Teratologie Informatie Service (TIS) van Lareb is verantwoordelijk voor de informatie. De TIS is het kenniscentrum op het gebied van mogelijke effecten van geneesmiddelgebruik rondom de zwangerschap. De informatie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, en wordt bij nieuw onderzoek bijgewerkt.

Zoekfunctie


Het zoeken naar informatie kan zowel op de werkzame stof als op de merknaam van het geneesmiddel. Daarbij is het mogelijk om aan te geven waar de informatie betrekking op moet hebben. Dat kan zijn op de veiligheid tijdens de zwangerschap, tijdens de borstvoeding of allebei.

Informatie

Naast een samenvatting van wat er bekend is over de veiligheid van het geneesmiddel, wordt er ook een risicotabel getoond. Deze tabel laat zien wat de risico’s zijn ten opzichte van vergelijkbare geneesmiddelen. Men kan doorklikken naar meer achtergrondinformatie. Daarnaast worden suggesties gedaan voor mogelijke interessante informatie gerelateerd aan de bezochte pagina.

Bron: Lareb

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen