Dijklander Ziekenhuis start verbouw- en renovatieprojecten in raamovereenkomst

0
948
Voor, van links naar rechts:Ymke Fokma namens raad van bestuur Dijklander ZiekenhuisJoost Willems, partner ptg advies Achter, van links naar rechtsEric Gijsbertsen, directeur BAM Bouw en Techniek – Regio NoordwestNiels Doodeman, directeur Heddes Bouw & OntwikkelingThomas Barbian, directeur Ingenieursburo LinssenRoelof Gortemaker, directeur Gortemaker Algra Feenstra architects
Voor, van links naar rechts:Ymke Fokma namens raad van bestuur Dijklander ZiekenhuisJoost Willems, partner ptg advies Achter, van links naar rechtsEric Gijsbertsen, directeur BAM Bouw en Techniek – Regio NoordwestNiels Doodeman, directeur Heddes Bouw & OntwikkelingThomas Barbian, directeur Ingenieursburo LinssenRoelof Gortemaker, directeur Gortemaker Algra Feenstra architects

Het Dijklander Ziekenhuis sluit een raamovereenkomst met BAM Bouw en Techniek, Heddes Bouw & Ontwikkeling, Ingenieursburo Linssen, Gortemaker Algra Feenstra architects en ptg advies voor een langdurige samenwerking in bouwteamverband. De bouwteamleden richten zich op de verbouw- en renovatieprojecten voor de locaties Hoorn (het voormalige Westfriesgasthuis) en Purmerend (het voormalige Waterlandziekenhuis). Donderdag 11 april ondertekenden de raad van bestuur van het Dijklander Ziekenhuis en de directies van de betrokken partijen het contract voor onbepaalde tijd.


Het Dijklander Ziekenhuis is in 2017 ontstaan uit een fusie van het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Westfriesgasthuis in Hoorn. De herschikking van het zorgaanbod en bijbehorende voorzieningen leidt tot verbouw- en renovatieprojecten die het Dijklander Ziekenhuis in een vast team wil ontwerpen en uitvoeren. De afgelopen maanden zijn de samenwerking die de ziekenhuizen voor de fusie al hadden met de betrokken partijen geformaliseerd in de nieuwe, gezamenlijke overeenkomst.


Als pilot voor deze samenwerking is onlangs de het Moederkind Centrum in Hoorn verbouwd voor de concentratie van de geboortezorg. Er staan tot en met 2021 ruim twintig projecten gepland voor eigentijdse, mooie en goed werkbare herinrichtingen in zowel Hoorn als Purmerend. Deze maand volgt bijvoorbeeld de oplevering van het nieuwe scopiecentrum in Purmerend. De locaties blijven tijdens de verbouwingen en renovaties in gebruik.


Ymke Fokma, lid raad van bestuur: “De omgeving wordt straks zo ingericht dat deze nog beter aansluit bij de wensen en behoeften van onze patiënten en bezoekers, maar ook bij de werkwijze van onze polikliniekmedewerkers en artsen.”


De verantwoordelijkheden zijn als volgt verdeeld: BAM Bouw en Techniek is als installateur verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Heddes Bouw & Ontwikkeling is als bouwkundig aannemer verantwoordelijk voor de bouwactiviteiten. Ingenieursburo Linssen is adviseur installaties, Gortemaker Algra Feenstra is aangesloten als architect en ptg advies als huisvestigingsadviseur.
Maarten Sijpestein, manager vastgoed van het Dijklander Ziekenhuis: “Vanwege de langere termijn en het bewaken van de samenhang tussen de verschillende projecten is het prettig dat we steeds met dezelfde partijen kunnen schakelen. Dit zorgt ervoor dat de partijen maximaal gebruik kunnen maken van elkaars kennis en ervaring maar ook voor gewaarborgde continuïteit tegen de laagst mogelijke uitvoering- en organisatiekosten.”

Bron: BAM Bouw en Techniek

Vorig artikelWaarom en hoeveel zink heb ik nodig?
Volgend artikel‘Ruim 70% weet niet dat kijken belangrijker is dan voelen’
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.