PrEPnu lanceert campagne “Ik slik, slik jij?”

Komende donderdag, 18 april 2019, zal het grassroots-initiatief PrEPnu op een benefietavond in Club Church in Amsterdam een campagne lanceren om PrEP-gebruik in Nederland te stimuleren. PrEP is een pil die je preventief kan slikken om hiv te voorkomen. De titel van de campagne is “Ik slik, slik jij?”.

Sebastiaan Verboeket, voorzitter van PrEPnu: “Iedereen die baat bij PrEP kan hebben moet er ook zonder problemen aan kunnen komen. Alleen zó kan PrEP succesvol de hiv-epidemie in Nederland inperken. De campagne is bedoeld om mensen die geïnteresseerd zijn in PrEP eenvoudig te laten starten. Dat doen we met het PrEPnu-stappenplan: Kies je arts, laat je testen, krijg je recept, koop je PrEP. Simpeler kunnen we het niet maken.”

Campagne

De campagne heeft een eigen website ( www.prepnu.nl ) en posters, met 6 portretten van mensen die PrEP gebruiken. Op de website heeft PrEPnu ook een lijst van PrEP-vriendelijke huisartsen gepubliceerd en een lijst met apotheken waar je voor een redelijke prijs PrEP kunt kopen. De posters zijn deze week naar 335 locaties in heel Nederland verstuurd: homobars, clubs, maar ook GGD’en en PrEP-vriendelijke huisartsen en apotheken.

PrEP

PrEP is de afgelopen jaren voor steeds meer mensen bereikbaar geworden. De prijs van PrEP is in prijs gedaald tot ongeveer 30,- euro per maand en een groeiende groep huisartsen en GGD’en schrijft PrEP voor.

Toch signaleert PrEPnu dat veel mensen nog drempels ervaren om met PrEP te starten, bijvoorbeeld omdat ze niet goed weten waar ze een recept kunnen krijgen of waar ze PrEP voor de lage prijs kunnen aanschaffen. Met deze campagne willen we deze drempels verlagen en laten wij zien dat het eenvoudig is om met PrEP te starten en je te beschermen tegen hiv.

Bron: PrEpNu