Prinses Beatrix bij symposium voor jonge onderzoekstalenten

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is op vrijdagmorgen 24 mei in Zeist aanwezig bij het symposium ‘Muscles2Meet – Neuromuscular Young Talent Symposium’, een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Spierziektenveld

Muscles2Meet, georganiseerd door promovendi op het terrein van spierziekten, is bedoeld om jonge talentvolle onderzoekers te binden aan het spierziektenveld. Het symposium wordt georganiseerd samen met het Spierziekten Centrum Nederland, een samenwerkingsverband van expertisecentra op dit terrein van spierziekten. Prinses Beatrix is vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van het symposium in 2015 en was aanwezig bij de eerdere twee edities in 2016 en 2017.

Gentherapie

Tijdens het symposium houdt prof. dr. Niels Geijsen een lezing over onderzoek naar gentherapie, met behulp van CRISPR-Cas techniek, voor verschillende spierziekten. Aansluitend spreekt Prinses Beatrix met de deelnemers van het symposium.

Prinses Beatrix is sinds 1956 beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Bron: Rijksvoorlichtingsinstituut/Koninklijk Huis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen