Meander Da Vinci opent op 6 mei grootste drukcabine voor zuurstoftherapie in Amersfoort

Op maandag 6 mei vindt de officiële opening plaats van de kliniek voor hyperbare zuurstoftherapie in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. In deze ruimte komt een hyperbare kamer voor behandeling van o.a. complexe wonden. Vooral patiënten met schade na bestraling en uitgebreide wonden hebben veel baat bij hyperbare zuurstoftherapie.

Het expertisecentrum voor wondgenezing Meander Da Vinci – dat nu al is gevestigd in Meander – breidt met deze vorm van therapie het aanbod van behandelmogelijkheden voor patiënten in de regio uit. De komst van deze hyperbare kamer is mogelijk door een unieke financiële samenwerking tussen eigenaar Excellent Clinics, Meander Medisch Centrum en medisch specialisten, vertegenwoordigd in MSB Midden Nederland. Een aantal medisch specialisten van Meander zal als behandeld arts verbonden zijn aan Meander Da Vinci.

Hyperbare zuurstoftherapie

De hyperbare zuurstoftherapie houdt in dat patiënten in de hyperbare kamer via een kapje pure zuurstof inademen. In combinatie met de hoge luchtdruk in de kamer (hyperbaar) bereikt de zuurstof beschadigde weefsels in het lichaam die niet of slecht doorbloed zijn en draagt het bij aan het herstel hiervan. De behandelruimte in Meander heeft een maximale capaciteit van 16 zittende patiënten en is daarmee de grootste in Nederland binnen de muren van een ziekenhuis. Er kunnen tevens twee brancards in de hyperbare kamer voor patiënten die niet (lang) kunnen zitten.

Openingssymposium

Tijdens het openingssymposium gaat traumachirurg en duikerarts Onno Boonstra in op de indicaties en contra-indicaties van HBO (hyperbare zuurstoftherapie). Vaatchirurg Maartje Loubert gaat in op de samenwerking binnen Meander Da Vinci.

Eline Bisselink- van Stijgeren licht vanuit patiëntenperspectief de hyperbare zuurstofbehandeling toe en arts en onderzoeker Nicole Spruijt vertelt over de resultaten van haar onderzoek naar wondgenezing.

Bron: Meander MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen