Innovatie en inspiratie bij Reinier de Graaf

Innovatie en inspiratie als thema van symposium Nucleaire Geneeskunde bij Reinier de Graaf

De afdeling Nucleaire Geneeskunde van Reinier organiseerde op donderdag 9 mei een symposium met als thema innovatie en inspiratie. Het doel van het programma was het vergroten van kennis op het gebied van diagnostiek en behandeling in de praktijk. Ook werden innovatieve onderzoeken gedeeld met collega´s en vakgenoten uit andere ziekenhuizen.

Symposium

Het symposium werd georganiseerd voor medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen, medisch nucleair werkers, praktijkbegeleiders, klinisch fysici, arts-assistenten, studenten medische beeldvorming en radiotherapeutische technieken, en (oncologie)verpleegkundigen.

Misten aansluiting

De afdeling Nucleaire Geneeskunde organiseerde dit symposium 4 jaar geleden voor het eerst, omdat professionals in Reinier op verschillende gebieden de aansluiting misten op landelijke scholingen die werden aangeboden vanuit de beroepsgroep.

Kennis delen

Anique Wimmers, medisch nucleair werker en mede-organisator van het symposium: “Op onze afdeling doen we op diverse terreinen onderzoek. Ook is er veel aandacht voor innovatie. Onderwerpen die wat ons betreft te weinig aan bod kwamen bij de scholingen.Toen ontstond het idee om door middel van een symposium kennis te gaan delen met vakgenoten.

Razend snel

En dat bleek een schot in de roos. De ontwikkelingen rondom nucleaire geneeskunde gaan namelijk razend snel en als topklinisch ziekenhuis moeten we continue blijven innoveren en verbeteren om de beste zorg te kunnen blijven leveren aan de patiënt.”

Bron: Reinier de Graaf Ziekenhuis