Last onder dwangsom voor Pretoria Zorg

Array

Last onder dwangsom voor Pretoria Zorg voor niet naleven van de medewerkingsplicht

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd legt Pretoria Zorg B.V. (bekend onder de naam Avirazorg) een last onder dwangsom op voor het niet naleven van de medewerkingsplicht. Bij deze zorgaanbieder is onder andere een actuele lijst van de cliënten die zorg ontvingen van Pretoria Zorg opgevraagd. De inspectie wil weten óf en aan welke zorgaanbieder, welke cliënten door Pretoria Zorg B.V. zijn overgedragen. Omdat deze informatie tot nu toe niet bij de inspectie is aangeleverd vorderde de inspectie deze informatie middels een last onder dwangsom. Pretoria Zorg B.V. heeft niet aan de last voldaan.

Wat is er aan de hand?

De inspectie heeft op 18 april 2019 een aanwijzing aan Pretoria Zorg B.V. gegeven. In deze aanwijzing staat onder meer dat deze zorgaanbieder geen cliënten meer mag aannemen tot de kwaliteit van zorg op orde is. De inspectie ontving signalen die erop wijzen dat Pretoria Zorg B.V. cliënten, die voorheen in zorg waren bij Pretoria Zorg B.V. heeft overgedragen, dan wel overdraagt aan andere zorgorganisaties.

Last onder dwangsom

Tijdens de looptijd van de aanwijzing heeft de inspectie een actueel overzicht van cliënten en de zorgbehoefte van deze cliënten gevorderd. Omdat de zorgaanbieder niet (volledig) aan de vordering voldeed, heeft de inspectie op 15 mei 2019 medewerking aan de plicht informatie te verstrekken via een last onder dwangsom gevorderd. De zorgaanbieder moest aan deze last voldoen vóór 16 mei 2019 18:00 uur.

Hoe nu verder?

Pretoria Zorg B.V. heeft niet binnen de begunstigingstermijn aan de hierboven omschreven last voldaan. Dit betekent dat de zorgaanbieder een dwangsom van  €50.000,- aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport moet betalen. Dit betreft een dwangsom ineens.

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen