Bartiméus en Hotel Restaurant Oud London: Dineren in het donker

Bartiméus en Hotel Restaurant Oud London hernieuwen hun samenwerking voor Dineren in het donker

Bartiméus en Hotel Restaurant Oud London in Zeist gaan het komend jaar weer samenwerken voor Dineren in het donker. Het culinaire driegangendiner wordt in het volledige duister geserveerd. Op deze manier ervaren gasten wat het is om niets te zien en stappen zo in de belevingswereld van de cliënten van Bartiméus. Hierdoor ontstaat er erkenning en herkenning van mensen met een visuele beperking.

Succesvolle activiteit

Sinds juni 2009 organiseert Bartiméus in samenwerking met Hotel Restaurant Oud London Dineren in het donker. Wat begon met gemiddeld één Diner in het donker per maand is uitgegroeid tot een succesvolle activiteit.

Belevingsactiviteiten

Bartiméus is de expertise organisatie voor mensen die blind of slechtziend zijn. Door het organiseren van belevingsactiviteiten zoals Dineren in het donker ontdekken gasten dat je ondanks een visuele beperking kunt genieten van het leven.

Grote impact

Jopie Nooren, voorzitter raad van bestuur van Bartiméus, vertelt: “We zijn ervan overtuigd dat een ervaring in de vorm van een beleving het ultieme middel is om je bewust te worden van de wereld van iemand met een visuele beperking. Het heeft grote impact. Als mensen de stap van bewustwording hebben gezet, is een samenleving, waarin iedereen volwaardig meedoet, dichtbij.

‘Netjes’ eten

Mensen die deelnemen aan Dineren in het donker bijvoorbeeld realiseren zich opeens dat het best ingewikkeld is om ‘netjes’ te eten als je niets ziet. En toch wil je dat als je een visuele beperking hebt, want je realiseert je heel goed dat andere mensen jou wel kunnen bekijken.”

Je krijgt achteraf te zien wat je hebt gegeten

Erik van Dijk van Oud London zegt: “Het is niet zo maar een leuk avondje uit eten. Het heeft echt een bijzondere sfeer. We maken de borden mooi op, ook al zie je dat niet tijdens het eten. Na afloop laten we de gasten de foto’s zien van de borden. Het leuke is dat er heel diverse groepen komen. Soms zijn het stellen of groepen vrienden. Ook veel bedrijven komen dit doen. Iedereen is onder de indruk na afloop. Het geeft ons als bedrijf ook veel voldoening om dit te organiseren.”

Luxe driegangen diner

Het arrangement van Dineren in het donker bestaat uit een sprankelend welkomstdrankje, een luxe 3-gangen diner, twee consumpties, en ter afsluiting een kopje koffie of thee. Het Diner in het donker kost €57,50 euro per persoon en is te boeken via www.dinereninhetdonker.nl

Bron: Bartiméus