Afvallen met ijsklontjes een grap? Dacht het niet.

0
1538

Het bestaat echt, een ijs-dieet. En zoals de naam doet vermoeden, eet je hierbij ijsklontjes om af te vallen. Veel ijsklontjes. Maar werkt dat nou ook echt?

De bedenker van dit dieet, gastro-enteroloog Brian Weiner, beweert dat je lichaam meer calorieën verbrandt door het eten van een grote hoeveelheid ijsblokjes. Al deze ijsblokjes moeten namelijk naar lichaamstemperatuur worden opgewarmd, en dat kost je lichaam energie. Weiner: “Met een liter ijs eten (ongeveer vier glazen) verbrand je 160 extra calorieën. Doe dit dagelijks en je kunt een halve kilo per maand afvallen zonder je verdere eet- of sportgewoonten aan te passen.”

Meer water


Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. En volgens andere experts is dat ook zo. Het is mogelijk om wat gewicht te verliezen, maar waarschijnlijk komt het er direct ook weer aan zodra je stopt met het ijs-dieet. Het enige voordeel van een liter ijsblokjesmachine van horecarama.nl aan je dieet toevoegen, is dat het helpt om meer water te consumeren. En dat kan voorkomen dat je te veel eet, het helpt vet beter te verteren en constipatie te bestrijden.

Beautygeheimen


Je kunt ijsklontjes ook op een andere manier gebruiken, namelijk voor je uiterlijk. We geven nog wat tips weg om toe te voegen aan je beauty-regime.

Nieuwe cellen aanmaken

Het kouder maken van je huid zorgt voor de aanmaak van nieuwe cellen. Wrijf een ijsklontje in je gezicht en verbeter daarmee de bloedcirculatie. Dit laat je huid weer stralen en je huid krijgt een gezonde, frisse glans. Je kunt deze behandeling gewoon zelf thuis doen en hoeft er niet voor naar een dure specialist.

Puistjes verminderen

Door een ijsblokje over je puistjes heen te wrijven, vermindert de roodheid en zwelling op je huid. Het maakt je teint een stuk egaler en je huid wordt gladder. Doe het ijsblokje in een zakje en wrijf het zo’n vijf tot tien minuten over je puistje.

Poriën minimaliseren


Door een ijsblokje over je gezicht te wrijven, minimaliseren je poriën. Je hoeft dus geen speciale tonic te gebruiken. Het koude water verfijnt je poriën en ze zullen zelfs sluiten. Dit voorkomt dat er vuil in je poriën komt. Doe dit voordat je foundation aanbrengt, zodat het niet in je poriën gaat zitten.

Scrubben


Maak een mengsel van water met komkommer, aardbeien of mango en laat het bevriezen tot ijsblokjes. Wrijf een keer per week met een ijsblokje over je gezicht. Je kunt dit als gezichtsscrub gebruiken om oude huidcellen te verwijderen. Met een mooie superzachte huid als resultaat!

Photo by it’s me neosiam from Pexels