Reade viert diversiteit tijdens Pride 2019

Dit jaar vaart Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie in Amsterdam en omgeving, voor het eerst mee tijdens de botenparade van Pride Amsterdam 2019. Aan boord zijn zowel medewerkers als cliënten. Met elkaar laten we zien hoe trots we zijn op diversiteit binnen de organisatie. Ongeacht afkomst, geloof, seksualiteit, beperking of aandoening kunnen cliënten en medewerkers zichzelf zijn bij Reade. Niet ondanks, maar dánkzij hun verschillen! Binnen Reade vind je diversiteit terug op alle plekken in de organisatie; van verpleegkundige tot bestuurslid, van cliënt tot klantenservicemedewerker.

Als je LHBTQI-er bent

Steeds opnieuw worden cliënten van Reade geconfronteerd met de vraag: ‘Kan ik mijn leven nog wel leiden zoals ik dat wil?’ Gewone dingen blijken ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld zelf een lepel naar je mond brengen. Een zin voorlezen. Een sport uitoefenen die je leuk vindt. Hand-in-hand lopen. Als je LHBTQI-er bent, komen daar nog extra uitdagingen bij. Samen doen we er alles aan om weer zo zelfstandig mogelijk te zijn in een nieuwe situatie, en trots te zijn op wie je bent. Daarom luidt de boodschap van onze boot: ‘Ook als gewoon niet meer vanzelfsprekend is, wil je een leven leiden zoals je zelf wilt.’

Identiteit

Naast grip op een veranderend leven krijgen, moeten cliënten zich vrij voelen om voor hun identiteit uit te komen in een kwetsbare en moeilijke periode in hun leven. Cliënten bij Reade vormen een minderheid in de maatschappij, net zoals de deelnemers aan de Pride. Lesley, revalidant bij Reade, geeft de problematiek die er toch nog leeft als volgt aan: “Ik heb zelf een handicap en merk dat je als ‘dubbele minderheid’ te kampen hebt met discriminatie en vooroordelen, zowel binnen de LHBTQI-gemeenschap als daarbuiten. Met mijn deelname wil ik dan ook met trots laten zien dat je er ook mag zijn als homoseksueel mét een handicap.”

Grip op je leven

Het thema van de botenparade 2019 Remember the past, create the future past heel treffend bij de processen van verwerking die onze cliënten tijdens de behandeling meemaken. Om zo een nieuw leven te creëren, weer grip op je leven te krijgen en in alle vrijheid eigen keuzes  te mogen maken. Dat is wat Reade drijft!

Instagram: @readeamsterdam

Reade.nl/pride

Bron: Reade