TV-spot Diabetes Fonds genomineerd voor een Gouden Loeki

0
1266

De spot van de campagne “Dit is diabetes” is genomineerd voor de Ster Gouden Loeki van 2019. De concurrentie bestaat onder andere uit de commercials van Jumbo, Plus, Lidl, Samsung, McDonalds en Nike. 

Eric Stellwag, Manager Marketing Diabetes Fonds “in onze campagne “Dit is diabetes” laten we het beklemmende kader zien waarin het leven van veel mensen met diabetes zich afspeelt. Krijg je diabetes, dan verandert je leven drastisch. Dagelijks bloedprikken, bloedwaarden meten, insuline spuiten en eten. Nooit een moment rust.”
Bloem, 13-jarige hoofdrolspeler met diabetes type 1. “Niet iedereen weet het van mijn ziekte, maar ik ben er wel open en eerlijk over. De meesten weten niet wat diabetes inhoudt. Door er open en eerlijk over te zijn, hoop ik dat mijn ziekte beter wordt begrepen. Meedoen aan deze tv-spot met herkenbare scenes uit mijn eigen leven gegrepen, helpen daarbij.”


Karen Mönnich, Cliënt Service Director Big Amsterdam “Bijna 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke tien minuten komt er iemand bij. Ondanks deze imponerende cijfers is er bij het grote publiek nog maar weinig bekend over de impact van de ziekte op het dagelijks leven. In opdracht van het Diabetes Fonds ontwikkelde wij een bewustzijnscampagne die Nederlanders een duidelijker associatie bij de ziekte moet geven. Persoonlijk ben ik zeer betrokken bij de ziekte, doordat mijn vriend ruim 8 jaar met Diabetes Type 1 leeft. Ik weet dus van heel dichtbij wat het behelst om met de ziekte te leven. De ervaring als ‘partner van’ heeft in de ontwikkeling van de campagne substantieel bijgedragen, het is namelijk bijna niet uit te leggen of je voorstellen hoe het is”. 

Gouden Loeki 2019


In totaal worden er dit jaar 40 kwartaalwinnaars gekozen. Deze worden eind dit jaar opnieuw aan het publiekspanel voorgelegd en daaruit volgt een top 10. Het publiek kan dan stemmen op de top 10 en daaruit volgt de winnaar van de Ster Gouden Loeki 2019
Hierbij nog een keer de commercial.


Vanaf januari kan het Nederlands publiek stemmen op zijn of haar 3 favoriete commercials via www.stergoudenloeki.nl. Houd de sociale media kanalen van het Diabetes Fonds hiervoor in de gaten.

Bron: Diabetes Fonds