Bergman Healthcare Clinics rondt acquisitie van Memira oogklinieken af

Bergman Healthcare Clinics heeft de overname van Memira, de  leidende keten van focusklinieken voor refractieve oogzorg in Zweden, Noorwegen en Denemarken, kunnen afronden. Dat maakt de Nederlandse keten van focusklinieken vandaag bekend. 

Planbaar

Bergman Clinics is de Nederlandse marktleider op het gebied van planbare medische zorg, en heeft met meer dan vijftig focusklinieken in Nederland een leidende posities op het gebied van orthopedie en (refractieve) oogzorg. Met de overname breidt zij haar succesvolle concept verder uit in Scandinavië. Bergman Clinics bedient hiermee met meer dan 2.000 medewerkers ruim 290.000 cliënten verspreid over meer dan 90 klinieken in vier landen. De totale jaaromzet bedraagt ongeveer 300 miljoen euro. 

Technologische vernieuwing

Hans van der Heyden, CEO van Bergman Healthcare Clinics: “De klantenbasis, kwaliteit en geografische dekking van Memira sluiten goed aan bij onze activiteiten in Nederland. Door te delen en samen te werken kunnen we verder werken aan technologische vernieuwing, digitalisering en opleiding. Hiermee wordt onze leidende positie binnen de refractieve oogzorg verder verstevigd.”

Bron: Bergman Healthcare Clinics