Wat zou jij doen? Wel of niet reageren op het staren naar hun gehandicapte zus?

Zondag 6 oktober 2019, 19.25-19.40 uur bij Zapp op NPO 3
Kinderen lopen tegen allerlei rare, moeilijke, praktische of grappige en toch ook herkenbare dilemma’s aan. Hoe moeten ze die te lijf gaan? Een hulppanel van twaalf kinderen uit heel Nederland bekijkt de verhalen en denkt na over de vraag wat zij zelf zou doen in een vergelijkbare situatie.


Aflevering 6

Julian en Constantijn groeien op met hun gehandicapte zus Laura. De twee vrolijke broers zijn jonge mantelzorgers. Dit brengt hen soms in gênante situaties waarvan ze niet goed weten hoe ze ermee om moeten gaan.

Wanneer Julian en Constantijn met Laura naar de stad gaan valt het hun op dat mensen soms naar haar staren. Dat vinden ze irritant. Hun dilemma is of ze op die mensen af moeten stappen of dat ze ze gewoon moeten negeren.Julian: “Hoe meer ze dat soort nare blikken geven hoe meer je het gevoel krijgt dat je haar niet goed beschermt. Ik doe wel echt mijn best om voor haar op te komen.”

Hoe denkt het hulppanel erover? Is het goed om de mensen aan te spreken op hun gedrag? Dan weet je wel waarom ze dat doen en wat ze denken. En misschien stoppen ze er dan mee. Maar de kans bestaat ook dat mensen boos worden.


Regie: Anneloor van Heemstra en Nadine Kuipers
Wat zou jij doen? is geproduceerd door CCCP in opdracht van Human.
De foto is gemaakt door Pierre Rezus

Bron: Human