Tweede editie New York Mini Marathon groot succes: €198.039 opgehaald


Vandaag haalden de deelnemers van de New York Mini Marathon maar liefst €198.039 op voor onderzoek naar de genezing van diabetes. Het Diabetes Fonds organiseerde het hardloopevenement voor de tweede keer in Rotterdam.
De regen weerhield de ruim 800 deelnemers niet van hun sportieve uitdaging van 4.2, 10.5 of 21 kilometer. De jongsten renden mee met de nieuwe Kidsrun van 420 meter. Langs de route waren verschillende highlights, met als hoogtepunt het optreden van George Baker.


Onderzoek naar genezing diabetes

Met sponsorgeld van €198.039 dat de deelnemers samen ophaalden, financiert het Diabetes Fonds wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes.


Over diabetes

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes: 1 op de 14 mensen. Elke dag krijgen bijna 170 mensen de diagnose. Van hen heeft 1 op de 10 diabetes type 1, een vorm die je als peuter al kunt krijgen. Daarbij vernielt het afweersysteem de cellen die insuline maken. Het hormoon insuline regelt de bloedsuiker. Daarom moet je met diabetes type 1 zelf de bloedsuiker regelen maar dat lukt nooit perfect. Je moet zelf meerdere keren per dag – en vaak nacht – de bloedsuiker meten, de dosis insuline berekenen en die toedienen via spuit of pomp. Een foutje daarbij kan fataal zijn. De andere vorm van diabetes is type 2. Daarbij reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Een regelmatig afwijkende bloedsuiker kan bij diabetes leiden tot blindheid en uitval van nieren, schade aan hart en bloedvaten en zenuwstelsel.

Over het Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Daarom wil het Diabetes Fonds Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds door wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties van diabetes type 1 en type 2. Anderzijds door de gezonde keuze makkelijker te maken: het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op vermindering van de suikerinname. Voor meer informatie over diabetes kunt u terecht op de website van het Diabetes Fonds www.diabetesfonds.nl.

Foto: Fabiola Minda Bron: New York Mini Marathon