Elk uiterlijk is mooier dan een pestkop

Achtste editie Metamorfosedag voor jongeren met schisis

Jongeren met een schisis lopen een grote kans gepest te worden waardoor hun zelfvertrouwen een klap krijgt. De Metamorfosedag op woensdag 16 oktober zette 30 jongens en meiden met een schisis in de schijnwerpers. Met advies en make?up van visagist Leco van Zadelhoff, advies van een stylist, nieuwe kleding, een hip kapsel én tot slot op de foto gezet door een professionele fotograaf. Een dag vol positieve aandacht en energie!

Impact

Een schisis is een gespleten lip, kaak en/of gehemelte. Met een schisis word je geboren, en het heeft vaak een behoorlijke impact op je leven: moeite met eten en drinken op jonge leeftijd, moeite met praten en er anders uitzien dan leeftijdsgenootjes, veel ziekenhuisbezoeken en operaties. Maar jongeren met een schisis zijn vooral ook gewoon jong en willen er ook gewoon leuk en verzorgd uitzien. Helaas kost dit hen soms net een beetje meer moeite, vooral als de littekens van de operaties nog zichtbaar zijn.

Samen over de catwalk

Daarom organiseerde de vereniging Schisis Nederland (voorheen BOSK) in samenwerking met Marjan Kloen van schisisteam Nijmegen (Radboudumc) en De Haagse Hogeschool een nieuwe editie van de ‘Metamorfosedag’. Deze dag is specifiek voor jongeren met een schisis in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar. Een dag waarop de jongeren een make-over krijgen van visagist en haarstylist Leco van Zadelhoff. Ook is er een stylist aanwezig die tips en tricks geeft. Studenten van de Kappersakademie Rotterdam stylen de haren van de deelnemers en studenten van de opleiding Huidtherapie van de Haagse Hogeschool geven huidadvies en camouflagetips. De deelnemers mogen kleding en modeaccessoires uitkiezen voor op de catwalk, om mee op de foto te gaan… en om aan het eind van de dag mee naar huis te nemen inclusief een goed gevulde goodiebag van sponsoren. Kortom: een dag in de schijnwerpers en tips voor de rest van het leven!

Rapper Snelle


Rapper Snelle sprak de jongeren met een videoboodschap toe en de deelnemers lopen op zijn hit ‘de reünie’ in hun nieuwe look over de catwalk. Snelle is uitgegroeid van ‘een gewone dorpsjongen met safarihoed, Lacoste trui en een hazenlip’ tot een succesvol rapper met een krachtig muzikaal verhaal.

*‘Elk uiterlijk is mooier dan een pestkop’ is een tekst van Loesje (www.loesje.nl)

Bron: Schisis Nederland