Terugkomdag Haarlemse IC-patiënten

Terugkomdag Haarlemse IC-patiënten op vrijdag 22 november in Haarlem Zuid

Voor patiënten die in 2018 en 2019 opgenomen zijn geweest op de intensive care in Haarlem Zuid organiseert het Spaarne Gasthuis op vrijdag 22 november een speciale ‘terugkomdag’ in het ziekenhuis in Haarlem Zuid. 

Intensive care

Een verblijf op de intensive care is meestal onverwacht. De patiënt is er bovendien vaak ernstig aan toe. Dat heeft niet zelden flinke gevolgen voor het leven van de patiënt en naasten als men weer thuis is.

IC verpleegkundige Corine Warmerdam: “Ondanks de goede zorg op de IC, kunnen mensen na hun ontslag klachten ontwikkelen die zich dan later openbaren. Tijdens de terugkomdag kunnen we daar samen over praten. Een hele steun kan al zijn als je weet dat je niet de enige bent die met klachten tobt. Erkenning en herkenning. Zo’n terugkomdag is dan enorm waardevol.”

Het programma

We hebben een afwisselend, deels interactief programma samengesteld. Hierin komen verschillende aspecten van een opname op de intensive care aan bod. Ook krijgt men de gelegenheid om onder begeleiding een bezoek te brengen aan de intensive care. Er zijn zorgprofessionals aanwezig die betrokken zijn geweest bij de behandeling en verzorging op de intensive care afdeling.

Aanmelden

U bent van harte welkom. De inloop is vanaf 13.00 uur. Het programma duurt tot ongeveer 16.30 uur. Heeft u vragen over de terugkomdag of wilt u zich aanmelden? Bel naar de afdeling intensive care via (023) 224 6015 of mail naar icterugkomdag@spaarnegasthuis.nl 

Bron: Spaarne Gasthuis