Newpharma gebruikt Ingenico ePayments voor online groei van farmaceutische industrie

Array

Newpharma heeft gekozen voor de grootste betalingsprovider ter wereld Ingenico Group om de onlineklanten van de apotheek een veilige betalingservaring te verstrekken en de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf te ondersteunen. Met Ingenico kan Newpharma veilige betalingen en meerdere betalingsopties aanbieden in belangrijke Europese markten. Newpharma is een Belgisch e-apotheekbedrijf.

e-store

Newpharma is in 2008 opgericht als een e-store met gezondheids- en verzorgingsproducten, met als finaal doel de farmaceutische industrie online te brengen en daarmee een van ’s werelds oudste beroepen te transformeren. Vier maanden na de eerste transactie kreeg Newpharma toestemming om online niet-voorgeschreven geneesmiddelen te verkopen. Tegenwoordig is niet-voorgeschreven medicatie goed voor 15% van de omzet van Newpharma, waarvan een groot deel uit Frankrijk en Nederland afkomstig is.

Als gevolg van deze grote vraag uit het buitenland – en vanwege de potentieel gevoelige aard van e-apotheekaankopen – had Newpharma een betalingsprovider nodig die een onberispelijke verwerking van de internationale transacties en de bescherming van persoonsgegevens kon verzekeren.

Betalingservaring

Met het platform van Ingenico ePayments kan Newpharma de betalingservaring afstemmen op de vereisten van de internationale markten, zoals taal, valuta en gewenste betaalmethode. Dit garandeert een eenvoudig te gebruiken, veilig en vlot afrekenproces voor klanten, waardoor uiteindelijk minder transacties worden afgebroken en de gegevens van de consument worden beschermd.

Meest veeleisend

In een reactie op het partnerschap zei Jérôme Gobbesso, CEO van Newpharma: “Omdat de apotheeksector de meest veeleisende is in termen van klanteneisen, is het essentieel voor ons om over een stabiel en veilig platform te beschikken. En dat is wat we dankzij Ingenico ePayments hebben weten te realiseren. We zijn erg tevreden over onze betalingspartner, hoewel we er meestal niet bij hoeven stil te staan omdat alles werkt zoals het hoort, zonder problemen.”

Benoit Boudier, Managing Director, SMB Online Europe bij Ingenico ePayments, voegde hieraan toe: “We zijn verheugd de snelle ontwikkeling van Newpharma te ondersteunen. Omdat gegevensbeveiliging zo belangrijk is voor de klanten van Newpharma, hebben we een veilige, PSD2-compatibele betalingsomgeving gecreëerd. Deze geruststellende elementen geven Newpharma-klanten de zekerheid die ze nodig hebben om hun aankopen online te doen.”

Ambitieuze plannen

Met ambitieuze plannen om de farmaceutische industrie radicaal te veranderen, heeft Newpharma al een exponentiële groei doorgemaakt – het team moest driemaal verhuizen en tweemaal uitbreiden in slechts acht jaar.

https://youtu.be/LmNEsz81WWI

Video van de casestudy My Business, My Story voor meer informatie over het zakelijke avontuur van Newpharma en hoe Ingenico het bedrijf steunde in zijn snelle groei.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen