0
501

Nieuw hoopgevend onderzoek naar uitgezaaid oogmelanoom

Het Oogfonds en prof. dr. Martine Jager (LUMC) hebben de krachten gebundeld om nieuw wetenschappelijk oogonderzoek mogelijk te maken naar behandelingen bij uitgezaaid oogmelanoom. Het is de enige levensbedreigende oogziekte en alleen wetenschappelijk onderzoek kan ervoor zorgen dat de diagnose geen doodvonnis betekent. Er is € 30.000,- nodig om dit onderzoek te starten. Het Oogfonds initieert een crowdfundingactie en verdubbelt elke euro die gegeven wordt.

Het initiatief is ontstaan bij Sam, hij is voor de zomer geconfronteerd met een oogmelanoom. Zijn hele wereld stond ineens op zijn kop. Sam heeft met zijn gezin al meer dan € 10.000,- weten te verzamelen door samen mee te doen aan de Zevenheuvelenloop afgelopen november.

Als één familie al een derde van het benodigde geld kan inzamelen, dan moet het toch lukken om eenderde (10.000 euro) met z’n allen bij elkaar te brengen, waarbij het Oogfonds eenzelfde bedrag toevoegt. Dan zijn we er!  Dan geven we hoop aan alle oogmelanoom-patiënten.  

De actiepagina: www.oogfonds.nl/oogmelanoom


Bron: Oogfonds: www.oogfonds.nl