Bouw polikliniek oncologie Bernhoven van start!

Array

Bernhoven realiseert in mei 2020 een polikliniek oncologie, een centrale plek in het ziekenhuis waar de oncologische zorg samenkomt.

Hier werken zorgverleners van verschillende specialismen samen om onze patiënten de allerbeste oncologische zorg te bieden. Voor de patiënt betekent dat meer gecombineerde afspraken op een dag en duidelijkere communicatie over behandelmogelijkheden door het oncologisch team.

Oncoloog Chantal Lensen; “Kanker heeft invloed op iedereen die erbij betrokken is. Het gaat over kwetsbaarheid, onzekerheid, verdriet, angst en pijn. Dat vraagt om kwalitatief uitstekende zorg. We moeten niet alleen aandacht hebben voor de ziekte zelf, maar ook voor de impact op de patiënt en zijn omgeving.”

‘Ruimte van Verbinding’

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe polikliniek oncologie is de ‘Ruimte van Verbinding’. Een fijne plek die rust, warmte, vriendelijkheid en veiligheid uitstraalt. In de aankleding van de nieuwe polikliniek zoekt Bernhoven ook de verbinding met de natuur van de Maashorst. De wens om deze speciale ruimte te realiseren komt voort uit gesprekken met (ex-)patiënten. Zij gaven aan behoefte te hebben aan een veilige omgeving om de soms heftige gesprekken met hun behandelaars te kunnen verwerken. Daarnaast biedt de ‘Ruimte van Verbinding’ de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten voor hen die dat willen.  

Vrienden van Bernhoven

De Vrienden van Bernhoven maken deze nieuwe polikliniek mede mogelijk en zetten zich in om de ‘Ruimte van Verbinding’ te realiseren. Iedereen die zich verbonden voelt met de nieuwe polikliniek oncologie kan een financieel steentje bijdragen. Voor meer informatie, kijk op de website van de Stichting Vrienden van Bernhoven

Bron: Bernhoven

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen