2Doc: Human Nature: woensdag 8 januari, 23.15 uur op NPO 2

CRISPR, een revolutionaire genetische manipulatietechnologie, is een doorbraak in de wetenschap. Ze geeft ons een ongekende controle over de basisbouwstenen van het leven en opent de deuren naar het genezen van ziekten, het hervormen van de biosfeer en het ontwerpen van onze eigen kinderen. Hoe werkt CRISPR?

Ontdekking en werking

In drie hoofdstukken vertellen onderzoekers van het eerste uur over de ontdekking en werking van de technologie. CRISPR is een van de meest opwindende, veelbelovende en ook mogelijk zorgwekkende ontwikkelingen in de wetenschap van de afgelopen decennia. Het geeft de mensheid geweldige macht. Met elkaar moeten we beslissen hoe we deze technologie gaan gebruiken of juist niet inzetten.  

Er zijn klinische onderzoeken gaande om met CRISPR een ??aantal zeer ernstige ziekten te genezen. Een aantal nieuwe behandelingen voor kanker zijn al mogelijk. Maar CRISPR opent ook de deuren naar het veranderen van de genetica van toekomstige generaties en het maken van een aantal radicale veranderingen in de evolutie van andere organismen.

Uitzending: Woensdag 8 januari om 23.15 uur op NPO 2.Website

Bron: VPRO Communicatie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen