Contactonderzoek bij man uit Loon op Zand levert twee nieuwe besmettingen met COVID-19 op

Array

De dochter en echtgenote van de patiënt die in het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis verblijft, testten ook positief testten op het nieuwe coronavirus COVID-19. De resultaten van enkele andere contacten waren negatief.

GGD Hart van Brabant benaderde gisteren een aantal contacten van de man uit Loon op Zand. Sommige van deze contacten hadden klachten die kunnen duiden op de aanwezigheid van COVID-19. Daarom werden zij getest op aanwezigheid van SARS enCoV coronavirus -2, het virus dat het nieuwe coronavirus kan veroorzaken.

Contactonderzoek uitgebreid

Beide nieuwe patiënten verblijven sinds de verdenking op COVID-19 in thuisisolatie. De GGD Hart van Brabant brengt nu ook in kaart met wie zij contact hebben gehad.

COVID-19 kan zich verspreiden via druppels. Bijvoorbeeld als iemand hoest of niest in het gezicht van een ander. Om te voorkomen dat de ziekte zich verder in Nederland verspreidt, brengen de GGD en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  in kaart wie er nauw contact heeft gehad met de besmette patiënt.

Voor actuele informatie over het contactonderzoek door de GGD verwijzen we naar de website van de GGD Hart voor Brabant en de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Vrijdag 28 februari is er een persconferentie gehouden over de laatste stand van zaken. Je kunt de persconferentie hier terugkijken.

https://www.etz.nl/Over-ETZ/Nieuws/Uitgelicht/Laatst-informatie-Coronavirus

Bron: RIVM en ETZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen