Steekproef onder ziekenhuismedewerkers in Brabant

Array

Om na te gaan in hoeverre er sprake is van verspreiding van het virus in Nederland, is het RIVM zaterdag met een steekproef gestart waarbij getest wordt op het nieuwe coronavirus. Het RIVM heeft daarvoor de provincie Brabant geselecteerd. Reden daarvoor is dat van de patiënten waarvan geen bron bekend is of waarvan die nog onderzocht wordt, het merendeel uit Brabant komt of een link heeft met deze provincie.

De steekproef in Brabant wordt gehouden onder ziekenhuismedewerkers in Noord-Brabant, als afspiegeling van de Brabantse bevolking. Het RIVM heeft daarom de Brabantse ziekenhuizen gevraagd medewerkers met milde luchtwegklachten te gaan testen.

Onderzoek in Brabantse ziekenhuizen

Het RIVM heeft een aantal ziekenhuizen benaderd. In onderstaande Brabantse ziekenhuizen worden medewerkers dit weekend (7-8 maart 2020) getest: 

  • Amphia Ziekenhuis*
  • Bravis
  • Catharina Ziekenhuis*
  • Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis
  • Elkerliek ziekenhuis
  • Jeroen Bosch Ziekenhuis*

Begin volgende week verwacht het RIVM hier meer over te kunnen zeggen. Tot die tijd geldt voor Noord-Brabant het advies: ben je verkouden, hoest je of heb je koorts: blijf dan thuis en beperk de sociale contacten.

Verkouden? Blijf thuis

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen adviseert het RIVM de inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden. Werk bijvoorbeeld thuis, ga niet op bezoek bij anderen of naar plekken waar veel mensen samenkomen.

*Het Amphia Ziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Catharina Ziekenhuis hebben in de afgelopen dagen al voldoende medewerkers getest. In overleg met die ziekenhuizen is besloten om in deze ziekenhuizen geen extra oproep te doen. De ziekenhuizen delen de data met het RIVM.

Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen