Maasstad Ziekenhuis breidt Intensive Care uit vanwege coronavirus (COVID-19)

Array


Kamer met beademingsapparatuur op Intensive Care. Foto: Paul Douw van der Krap

De Intensive Care (IC) van het Maasstad Ziekenhuis breidt het aantal bedden met beademingsmogelijkheden uit om goed voorbereid te zijn op de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Ook wordt gekeken waar de geplande zorg kan worden afgezegd om personeel vrij te maken voor de zorg voor patiënten met het coronavirus (COVID-19).

Het Maasstad Ziekenhuis doet dit in overleg met het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) en ziekenhuizen in Noord Italië en Noord Brabant. Die geven aan dat de behoefte aan bedden met beademingsmogelijkheden op de Intensive Care toe zal nemen bij verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Nederland. Door de capaciteit van de IC te vergroten, kan aan die vraag worden voldaan.

“Omdat we de capaciteit van onze IC van 21 bedden vergroten naar 26 bedden, waarvan er 19 voorzien zijn van beademingsapparatuur, moeten we de geplande zorg zoals poliklinische afspraken en operaties afschalen waar dat kan. Daarmee maken we niet alleen medewerkers vrij voor de acute zorg voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus, maar besparen we ook op de steeds schaarser wordende beschermingsmaterialen”, legt voorzitter raad van bestuur Peter Langenbach uit.

Het Maasstad Ziekenhuis denkt op deze manier ook goed in te kunnen spelen op het toenemende ziekteverzuim onder de medewerkers ten gevolge van het coronavirus (COVID-19). “Als de zorg op de poliklinieken en de operatiekamers minder wordt, zijn er meer medewerkers vrij voor de acute zorg. Zo voorkomen we dat de werkdruk in het ziekenhuis onacceptabel hoog wordt. Onze patiënten worden hierover geïnformeerd en we hopen op hun begrip”, aldus Langenbach.

Bron: Het Maasstad Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen