Elsevier geeft volledige toegang tot COVID-19 Informatiecentrum om strijd tegen coronavirus te versnellen

Array

Vanaf vandaag stelt Elsevier, het informatie- en data-analysebedrijf voor wetenschap en gezondheidszorg, al het onderzoek en datacontent op haar COVID-19 Information Center beschikbaar aan door overheid gefinancierde databases wereldwijd, zoals de WHO COVID-database, zolang de noodsituatie op het gebied van volksgezondheid voortduurt. Deze extra toegang stelt onderzoekers in staat om kunstmatige intelligentie te gebruiken om de snel groeiende hoeveelheid literatuur bij te houden en trends te identificeren naarmate landen over de hele wereld deze wereldwijde gezondheidscrisis aanpakken.

COVID-19 Information Center

In januari richtte Elsevier het COVID-19 Information Center op met gratis informatie in het Engels en Mandarijn over het nieuwe coronavirus. Het Informatiecentrum wordt dagelijks bijgewerkt met de laatste onderzoeksinformatie over het virus en de ziekte en bevat links naar meer dan 19.500 gratis beschikbare artikelen op ScienceDirect, Elsevier’s platform van peer-reviewed wetenschappelijke literatuur. Sinds de lancering is het informatiecentrum bezocht door meer dan een kwart miljoen wetenschappers, onderzoekers, clinici en anderen.

Het COVID-19 Information Center wordt gehost op Elsevier Connect, de openbare nieuws- en informatiewebsite van het bedrijf. Het is samengesteld door Elsevier-clinici en andere experts en brengt inhoud uit medische tijdschriften, studieboeken en klinische informatieoplossingen van het bedrijf samen, evenals bronnen van andere informatieverstrekkers en grote gezondheids- en overheidsorganisaties. Er is ook informatie beschikbaar die doorgaans wordt gebruikt door praktiserende verpleegkundigen en artsen, plus bronnen die speciaal zijn ontworpen voor patiënten en hun familie.

Datamining

Om de vindbaarheid en bruikbaarheid van deze belangrijke hoeveelheid kennis te verbeteren, heeft Elsevier al het onderzoek en gegevens over het COVID-19 Info Center beschikbaar gesteld, evenals kopieën die zijn verstrekt aan door de overheid gefinancierde databases, in een formaat met rechten voor full text en datamining, hergebruik en analyse, zolang de noodsituatie op het gebied van volksgezondheid voortduurt.

Bron: Elsevier

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen