Chronicles of coronavirus

Array

Deze coronacrisis zorgt voor veel verwarring. Het hele openbare leven is tot stilstand gekomen Daarnaast moet je, door de besmettelijkheid van dit virus, in één klap heel andere gedrag gaan vertonen. Geen handen meer geven. We moeten afstand houden, thuis werken, kinderen zelf lesgeven. Alle onbevangenheid en spontaniteit lijkt dan even weg te zijn gerukt. Daarnaast moeten we ook aandacht blijven besteden aan onze gezondheid. Dus gezond blijven eten, blijven sporten en positief blijven ondanks een enorme stroom aan negatief en soms angstaanjagend nieuws. Dat levert soms bizarre en grappige situatie op:


“Daarnet appte een collega me. Of we even via skype e.e.a. konden overleggen, over het werk. Graag, dan ga ik me even aankleden en even een bak koffie maken voor mezelf” Dat leidde tot deze, voor mij, surrealistische conversatie:

Zij: Aankleden??? Maar Wilma, je moet in deze tijden natuurlijk wel discipline houden, gewoon op tijd je bed uit. Ik zat vanochtend al om 8 uur bij de kapper.

Ik: Kapper????

Zij:Eh, ja, eh nou voordat ie echt dichtgaat.

Ik: Oké, dus jij gaat gewoon naar de kapper?!?! Sorry hoor, maar ik zit me gewoon erg te verbazen over hoe verschillend iedereen omgaat met de vraag om vooral binnen te blijven en geen contact te zoeken.

Zij: Oh, maar het is een hele grote kapperszaak hoor en iedereen hield goed afstand.

Ik: IEDEREEN?!?!?

Zij: ja, eh ja nou..

Ik: Maar de kapper kan toch geen afstand houden??

Zij:Ja eh ja, maar hij was de enige.

Ik: Hm, sorry maar dit snap ik op zoveel lagen niet. Ik ga me even aankleden en een bak koffie maken en dan kom ik op skype.

Zij: Oke prima, maar wacht even, doe over een uurtje want nu is de schoonmaakster er. I

Ik: DE SCHOONMAAKSTER???????

Zij: Ja, maar hé ik woon in een groot huis. Dat kan ik zelf toch nooit allemaal…

Ik: Je kan de deur niet uit, je hebt toch alle tijd? De schoonmaakster kan toch ook vanuit huis werken?? Dan appt ze je gewoon een lijstje met wat je allemaal moet doen.

En even voor de duidelijkheid: Zij is echt een slimme meid met een goed stel hersens die ik heel hoog heb zitten.


Heb je ook zo’n verhaal door deze coronacrisis. Stuur het ons op…….. [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen