Duitsland geeft coronavirus ‘immuniteitscertificaten’ uit aan mensen die hersteld zijn van COVID-19

Array

‘immuniteitscertificaten’ een poging de lockdown te beëindigen

<iframe allowfullscreen frameborder="0" width="698" height="573" scrolling="no" id="molvideoplayer" title="MailOnline Embed Player" src="https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2137950.html"></iframe>

Duitse wetenschappers worden ingezet in de strijd tegen het virus. Zij testen deelnemers op antilichamen om erachter te komen wie van hen de ziekte al hebben gehad en zijn genezen. Dat blijkt uit een artikel in Der Spiegel. De onderzoekers is willen 100.000 mensen per keer te testen, documentatie uitgevend aan degenen die een immuniteit hebben opgebouwd. Het team is van plan om 100.000 mensen per keer te testen, en aan de geteste personen die een immuniteit hebben opgebouwd een certificaat mee te geven.

<iframe allowfullscreen frameborder="0" width="698" height="573" scrolling="no" id="molvideoplayer" title="MailOnline Embed Player" src="https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2133142.html"></iframe>

Immuniteitscertificaten


De onderzoekers gebruiken de verkregen informatie uit het testen om te beoordelen hoe, waar en wanneer een lockdown kan worden opgeheven. Zodat duidelijk word waar scholen weer heropend kunnen worden en massabijeenkomsten weer kunnen worden toegestaan.
Het Helmholtz-Zentrum für Infektionsforschung GmbH (HZI) houdt toezicht op het project. Het zal bloedonderzoek zal in de loop van de volgende weken uitgevoerd en om antilichamen te zoeken die in dragers van de ziekte hebben aangemaakt.
‘Wie immuun is, kan dan een immuniteitscertificaat krijgen waarmee ze bijvoorbeeld vrijgesteld kunnen worden van (lockdown-gerelateerde) beperkingen, aldus projectleider Gerard Krause. De tests zullen ook een duidelijker beeld geven van de besmettingsgraad, dus hoeveel mensen in Duitsland het coronavirus hebben opgelopen.

Bron: Dailymail

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen