Contactpunt psychosociale ondersteuning zorgprofessionals geopend

Array

ARQ IVP start vandaag met een speciaal contactpunt voor psychosociale ondersteuning zorgprofessionals ten tijde van de coronacrisis. Het contactpunt zorgprofessionals is 7 dagen in de week te bereiken tussen 08.30 -21.30 uur op telefoonnummer 088- 330 5500.

Ingrijpende gebeurtenissen

De uitbraak van het coronavirus en de vele zieken, maar ook alle maatregelen die landelijk zijn afgekondigd, hebben grote impact op zorgprofessionals en hun werk, zowel praktisch als mentaal. ARQ IVP heeft jarenlange ervaring met ondersteuning van professionals en organisaties die te maken krijgen met ingrijpende gebeurtenissen, rampen en crises. Deze kennis en ervaring stelt ARQ IVP beschikbaar voor zorgprofessionals en hun leidinggevende om hun vragen, zorgen en noden met betrekking tot COVID-19 te kunnen voorleggen. Het telefoonnummer wordt bemenst door gespecialiseerde psychologen die allen kennis en ervaring hebben in de ondersteuning van professionals in beroepen waarin zij geconfronteerd kunnen worden met ingrijpende gebeurtenissen.

ARQ IVP is onderdeel van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum en richt zich op de praktische uitvoering voor, tijdens en na ingrijpende gebeurtenissen als partner van profit en non-profit organisaties. ARQ IVP biedt zowel crisisopvang als training en traumatherapie. Zo was ARQ IVP de afgelopen jaren onder andere betrokken bij de (na)zorg van alle nationale rampen zoals de Bijlmerramp (1992), de vuurwerkramp in Enschede (2000), de cafébrand in Volendam (2001) en meer recent de ramp met MH17 (2014).

Zorgprofessionals tijdens coronacrisis

Op de site van ARQ IVP is algemene informatie te vinden voor zorgprofessionals tijdens de coronacrisis. Deze pagina wordt de komende dagen en weken verder uitgebreid met onder andere vragenlijsten voor zorgprofessionals waarmee zijn hun eigen veerkracht kunnen meten, trainingsmateriaal over hoe je stresssignalen kan herkennen bij collega’s en informatie over ondersteuning op psychosociaal gebied.

ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum

ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum biedt preventieve ondersteuning en -advies, doet wetenschappelijk onderzoek naar psychotrauma en verzorgt opleidingen en trainingen. ARQ zorgt voor mensen met psychotraumaklachten door screening, diagnostiek en behandeling. Daarnaast adviseert ARQ organisaties en overheid over de inrichting van zorg voor getroffenen.

Bron: ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum

 
 





Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen