Operaties ziekenhuis St Jansdal geannuleerd na corona-uitbraak op niet-corona-verpleegafdeling

0
636

Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk, waarbij patiënten en medewerkers betrokken zijn, moet het ziekenhuis gedeeltelijk de geplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Doorstart reguliere zorg gedeeltelijk vertraagd

In ziekenhuis St Jansdal is een stijging geconstateerd van het aantal besmettingen met het coronavirus bij patiënten en medewerkers. Doordat coronapatiënten in isolatie verpleegd moeten worden, neemt de druk op de kliniek toe. Het ziekenhuis houdt daarom onvoldoende capaciteit over om het totale geplande OK-programma voor deze week door te laten gaan. Het ziekenhuis betreurt het dat een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties tot en met vrijdag 29 mei moeten worden geannuleerd op alle locaties. De spreekuren op de polikliniek gaan door.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.