Vanaf 15 juni zijn vakanties en reizen naar deze 19 landen toegestaan: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Tsjechië, Caribisch deel van het Koninkrijk.

Tot 15 juni staat het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor alle landen op oranje. Alle vakanties naar het buitenland worden afgeraden. Maar vanaf 15 juni zal het weer mogelijk zijn om op vakantie te gaan naar andere landen binnen de EU/Schengen en naar het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het reisadvies voor landen in die gebieden wordt aangepast van oranje (vakantiereizen afgeraden) naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s), tenzij het coronavirus er nog niet voldoende onder controle is of tenzij landen nog geen Nederlandse toeristen verwelkomen of quarantaine opleggen bij aankomst. 

Op basis van deze criteria zijn de verwachtingen voor de reisadviezen als volgt:

  • Per 15 juni worden de reisadviezen van de volgende landen aangepast van oranje naar geel: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Tsjechië, Caribisch deel van het Koninkrijk.
  • Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden blijven deze zomer vooralsnog oranje, vakantiereizen naar deze 3 landen worden dus afgeraden.
  • Een aantal landen moet nog besluiten wanneer ze de belemmeringen voor Nederlandse weer opheffen. De verwachting is dat deze landen daarover in de komende weken een besluit nemen.: Het gaat om: Frankrijk, IJsland, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland, Liechtenstein, Cyprus, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Malta, Noorwegen, Polen, Roemenië, Slowakije. Het reisadvies wordt zodra mogelijk naar geel aangepast.

NB: Dit is een inschatting op basis van de informatie die nu beschikbaar is. Deze informatie zal regelmatig worden geactualiseerd. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Overzicht versoepelingen reisadviezen

Reisadvies aangepast op 15 juniAanpassing reisadvies zodra grens opengaatReisadvies blijft oranje
BelgiëFrankrijkDenemarken
BulgarijeIJslandVerenigd Koninkrijk*
DuitslandLiechtensteinZweden*
EstlandOostenrijk
ItaliëSpanje
KroatiëZwitserland
LetlandCyprus
LitouwenFinland
LuxemburgHongarije
PortugalIerland
SloveniëMalta
TsjechiëNoorwegen
SlowakijePolen
BonaireRoemenië
SabaGriekenland
Sint Eustatius
Curaçao
Sint Maarten
Aruba

*Als u toch voor een noodzakelijke reis naar deze landen gaat, geldt bij terugkomst een verplichte thuisquarantaine.

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen