Martini Ziekenhuis brengt boek uit met ervaringsverhalen over coronacrisis

Array

Donderdagmorgen kreeg Madelon de Geus- Bouwman, kinderverpleegkundige het eerste exemplaar van het boek ‘Wij & Corona’ uitgereikt door Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis. Een bijzonder tijdsdocument  met daarin ervaringen van medewerkers en patiënten over de uitzonderlijke coronacrisis die zich de afgelopen maanden heeft voltrokken. Ondanks het feit dat de piek uitbleef in Noord-Nederland zette corona onze wereld op zijn kop. In korte tijd veranderde het onze manier van kijken en dus ook de manier waarop we werken.

Ieder een eigen ervaring

‘Alsof ik in de frontlinie sta’
Rosa Kooi, SEH verpleegkundige

‘Ik zit thuis terwijl ik het liefst wil helpen’

Andrea Renzenbrink, operatieassistent

‘Deze klus klaren we koste wat het kost’

Guido Pasman, Medische Techniek

‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’
Nicole Holman, Medisch hoofd IC


‘We hebben een bijzondere tijd achter de rug. In december kwamen de eerste berichten over besmettingen met een nieuw virus in Wuhan, China,’ schrijft Hans Feenstra in de inleiding van het boek. ‘Al snel daarna gingen we aan de slag om ons voor te bereiden op de opvang van coronapatiënten. Toen deze coronacrisis begon, konden we nog niet overzien welke impact dit zou hebben. Ook nu nog. Ieder heeft hierin een eigen verhaal; de één ging volledig thuis werken, de ander werd ingezet op totaal een andere afdeling dan normaal.’



Het verhaal van het Martini Ziekenhuis


In het Martini Ziekenhuis zijn in korte tijd extra IC bedden gerealiseerd. Ook is er veel werk verricht om de reguliere zorg af te schalen. Hans Feenstra: ‘Veel medewerkers hebben zich enorm  ingezet, waarvoor we ze zeer  dankbaar zijn. Het zit in het DNA van onze medewerkers om in moeilijke tijden aan te pakken en samen te zoeken naar oplossingen. Als dank voor die inzet, hebben wij als ziekenhuis een tijdsdocument samengesteld met foto’s en ervaringen van patiënten en medewerkers. Ze vertellen hoe ze deze periode hebben meegemaakt. Al deze individuele ervaringen vormen gezamenlijk het verhaal van het Martini Ziekenhuis in deze bijzondere tijd.’

Bron: Martini Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen