Hilde Crevits bezoekt het Instituut voor Tropische Geneeskunde

0
800

Focus op innovatief onderzoek met maatschappelijke impact

Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Wetenschap en Innovatie Hilde Crevits bracht vandaag een bezoek aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen. Dat deed ze in het kader van de vernieuwing van de subsidieovereenkomst tussen het ITG en de Vlaamse Regering, dat loopt van 2020 tot en met 2024. Tijdens het bezoek kreeg minister Crevits een beeld van de onderzoeksactiviteiten van het Instituut, waarbij de focus werd gelegd op innovatief onderzoek met een brede maatschappelijke impact.

Na een hartelijke ontvangst door de directeur van het ITG, dr. Marc-Alain Widdowson, volgde een diepgaand gesprek tussen minister Crevits en dr. Widdowson. Ze praatten onder andere over de missie van het ITG, de onderzoek objectieven voor de komende vier jaar en de toekomstige uitdagingen van het Instituut.

Ook het belang van het Outbreak Research Team (ORT) en de Clinical Trial Unit (CTU) van het ITG werd belicht. Het ORT staat altijd paraat om onderzoeksinterventies te doen bij uitbraken waar dan ook ter wereld, en de CTU beheert en ondersteunt niet-commerciële klinische proeven in het buitenland. Het werk van beide teams is onmiskenbaar relevant en impactvol en wordt gefinancierd door het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse Overheid.

Daarna bracht de minister een bezoek aan het nieuwe insectarium, waarvoor het ITG in 2019 een miljoen euro ontving van minister Crevits. Het insectarium huisvest een breed scala aan insecten, gaande van tijger- en malariamuggen tot zandvliegen. De nieuwe onderzoeksruimte biedt uitgebreide mogelijkheden om interdisciplinair te werken. Daardoor kunnen tropische ziektes, inclusief diegene gelinkt aan klimaatverandering, nog beter worden onderzocht.

Verder sprak minister Crevits met verschillende onderzoekers van het ITG over de onderzoeksactiviteiten en internationale rol van het Instituut op vlak van innovatief onderzoek. Onder andere de activiteiten van de reis- en de hiv/soa-kliniek en de projecten rond COVID-19 kwamen grondig aan bod. Als afsluiting van het bezoek ondertekende minister Crevits het gulden boek van het Instituut.

Bron: ITG

Vorig artikelStichting Villa Pinedo wint Appeltje van Oranje
Volgend artikelMinder registreren leidt tot meer tijd voor de patiënt
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.