Samenwerking tussen KNMP en CBG officieel

0
687

Nieuwsbericht | 07-07-2020 | 16:30

De samenwerking tussen de KNMP en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is nu ook officieel vastgelegd. Beide partijen werken al jaren nauw samen voor een goed en veilig gebruik van medicijnen door patiënten. Op 6 juli 2020 ondertekenden zij een officiële samenwerkingsovereenkomst, ondersteund door het ministerie van VWS.

Goede samenwerking van belang voor apothekers en patiënten

Besluiten over medicijnen die de Nederlandse medicijnautoriteit CBG neemt, zijn van belang voor apothekers en de zorg die zij hun patiënten bieden. De uitwisseling van medicijninformatie en de kennis en ervaringen van apothekers uit de praktijk helpt bij het maken van deze besluiten. Daarnaast wordt de informatie gebruikt in de diensten en producten van de KNMP zoals het Informatorium Medicamentorum, de Medicatiebewaking in de G-Standaard en de patiëntvoorlichting op Apotheek.nl.

Samenwerking tussen KNMP en het CBG niet nieuw

Sinds een aantal jaren werken de KNMP en het CBG al regelmatig samen. Zo wisselden beiden partijen actief gegevens uit over medicijnen om actuele en betrouwbare medicijninformatie aan patiënten te verstrekken. En is er al samengewerkt aan begrijpelijke en betrouwbare online medicijninformatie.

Officiële samenwerkingsovereenkomst

Met de officiële overeenkomst erkennen en bevestigen beide partijen het belang van een goede samenwerking. Naast werkafspraken zijn in de overeenkomst ook specifieke onderwerpen vastgesteld waarvoor informatie-uitwisseling belangrijk is. De werking van de overeenkomst wordt ieder jaar op bestuurlijk niveau geëvalueerd en waar nodig worden werkafspraken verbeterd.

Bron: CBG

Vorig artikelSpaarne Gasthuis zegt papieren recept vaarwel
Volgend artikelDanielle Nijsten nieuwe operationeel directeur KALCIO Healthcare
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.