Samenwerking tussen KNMP en CBG officieel

Nieuwsbericht | 07-07-2020 | 16:30

De samenwerking tussen de KNMP en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is nu ook officieel vastgelegd. Beide partijen werken al jaren nauw samen voor een goed en veilig gebruik van medicijnen door patiënten. Op 6 juli 2020 ondertekenden zij een officiële samenwerkingsovereenkomst, ondersteund door het ministerie van VWS.

Goede samenwerking van belang voor apothekers en patiënten

Besluiten over medicijnen die de Nederlandse medicijnautoriteit CBG neemt, zijn van belang voor apothekers en de zorg die zij hun patiënten bieden. De uitwisseling van medicijninformatie en de kennis en ervaringen van apothekers uit de praktijk helpt bij het maken van deze besluiten. Daarnaast wordt de informatie gebruikt in de diensten en producten van de KNMP zoals het Informatorium Medicamentorum, de Medicatiebewaking in de G-Standaard en de patiëntvoorlichting op Apotheek.nl.

Samenwerking tussen KNMP en het CBG niet nieuw

Sinds een aantal jaren werken de KNMP en het CBG al regelmatig samen. Zo wisselden beiden partijen actief gegevens uit over medicijnen om actuele en betrouwbare medicijninformatie aan patiënten te verstrekken. En is er al samengewerkt aan begrijpelijke en betrouwbare online medicijninformatie.

Officiële samenwerkingsovereenkomst

Met de officiële overeenkomst erkennen en bevestigen beide partijen het belang van een goede samenwerking. Naast werkafspraken zijn in de overeenkomst ook specifieke onderwerpen vastgesteld waarvoor informatie-uitwisseling belangrijk is. De werking van de overeenkomst wordt ieder jaar op bestuurlijk niveau geëvalueerd en waar nodig worden werkafspraken verbeterd.

Bron: CBG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen