UV-C licht doodt Corona-virus

Desinfectie met Impelux-technologie van UV SmartLab-onderzoek bewijst: UV-Clicht doodt Corona virus

Corona-virus op voorwerpen is effectief te vernietigen met UV-C licht. Dat is vastgesteld door onderzoekbureau Eurofins in opdracht van UVSmart. Het is al langer bekend dat virussen en bacteriën kapot gaan door UV-Clicht. Het was daarom aannemelijk dat dit ook zou gelden voor het corona-virus dat COVID-19 veroorzaakt. Maar omdat het een nieuw virus is, was dit uiteraard nog niet specifiek aangetoond. Daarom is dit nu onderzocht met de UV-C desinfectie apparatuur van MedTech startup UV Smartuit Delft.

Inderdaad onschadelijk gemaakt

Het onderzoek is verricht door Eurofins Biolab in Italië, gebruikmakend van uit dieren geïsoleerd virus. Corona-virusmateriaal werd onder gecontroleerde omstandigheden 25 seconden belicht in het UV-C desinfectie-apparaat ‘D25’van UV Smart. Na deze standaard-cyclus bleek 99,99% van het virus-materiaal inderdaad onschadelijk te zijn gemaakt.“Wetenschappers en medici hadden hier op voorhand al vertrouwen in, en deze robuuste resultaten ondersteunen deze nieuwe gevalideerde desinfectie-methode.

Bij zorgcentra en ziekenhuizen wordt onze apparatuur inmiddels al toegepast om verspreiding van micro-organismen te minimaliseren en een veiligere zorgomgeving te creëren,” stelt Daan Hoek, een van de oprichters van UV Smart.Hij vervolgt: “Deze resultaten betekenen overigens niet dat alle bronnen van UV-licht het corona-virus onschadelijk kunnen maken, zoals zonlicht of UV lampen in consumentenelektronica.

Effectief

Dit onderzoek laat zien dat de krachtige lichtbron in onze apparatuur effectief is; de gepatenteerde Impelux-technologie beschadigt bovendien het aangestraalde materiaal niet, en er kan geen straling ontsnappen uit de UV-box dus dat is wel zo veilig”.Om te kunnen voldoen aan de toegenomen internationale vraag naar deze apparatuur –die inmiddels CE-gecertificeerd is –heeftUV Smart de productie recent opgeschaald.

Bron: UV Smart B.V.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.