UV-C licht doodt Corona-virus

Array

Desinfectie met Impelux-technologie van UV SmartLab-onderzoek bewijst: UV-Clicht doodt Corona virus

Corona-virus op voorwerpen is effectief te vernietigen met UV-C licht. Dat is vastgesteld door onderzoekbureau Eurofins in opdracht van UVSmart. Het is al langer bekend dat virussen en bacteriën kapot gaan door UV-Clicht. Het was daarom aannemelijk dat dit ook zou gelden voor het corona-virus dat COVID-19 veroorzaakt. Maar omdat het een nieuw virus is, was dit uiteraard nog niet specifiek aangetoond. Daarom is dit nu onderzocht met de UV-C desinfectie apparatuur van MedTech startup UV Smartuit Delft.

Inderdaad onschadelijk gemaakt

Het onderzoek is verricht door Eurofins Biolab in Italië, gebruikmakend van uit dieren geïsoleerd virus. Corona-virusmateriaal werd onder gecontroleerde omstandigheden 25 seconden belicht in het UV-C desinfectie-apparaat ‘D25’van UV Smart. Na deze standaard-cyclus bleek 99,99% van het virus-materiaal inderdaad onschadelijk te zijn gemaakt.“Wetenschappers en medici hadden hier op voorhand al vertrouwen in, en deze robuuste resultaten ondersteunen deze nieuwe gevalideerde desinfectie-methode.

Bij zorgcentra en ziekenhuizen wordt onze apparatuur inmiddels al toegepast om verspreiding van micro-organismen te minimaliseren en een veiligere zorgomgeving te creëren,” stelt Daan Hoek, een van de oprichters van UV Smart.Hij vervolgt: “Deze resultaten betekenen overigens niet dat alle bronnen van UV-licht het corona-virus onschadelijk kunnen maken, zoals zonlicht of UV lampen in consumentenelektronica.

Effectief

Dit onderzoek laat zien dat de krachtige lichtbron in onze apparatuur effectief is; de gepatenteerde Impelux-technologie beschadigt bovendien het aangestraalde materiaal niet, en er kan geen straling ontsnappen uit de UV-box dus dat is wel zo veilig”.Om te kunnen voldoen aan de toegenomen internationale vraag naar deze apparatuur –die inmiddels CE-gecertificeerd is –heeftUV Smart de productie recent opgeschaald.

Bron: UV Smart B.V.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen