Hitteplan niet meer actief

0
1238

Sinds zaterdag 15 augustus 2020 is het Nationaal Hitteplan niet meer actief. Hoewel de extreme hitte dan voorbij is, blijft het de komende dagen zomers warm. Het KNMI Koninklijk Meteorologisch Instituut  en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  blijven uiteraard alert op nieuwe periodes van aanhoudende warmte.

Het Nationaal Hitteplan was actief  in het gehele land van zaterdag 6 augustus tot en met vrijdag 14 augustus. Het plan treedt in werking als er een periode van aanhoudende hitte verwacht wordt. Aanhoudend warm weer vormt een gezondheidsrisico voor bepaalde groepen mensen. Met name zeer jonge kinderen, ouderen, mensen in zorghuizen, chronisch zieken en mensen met overgewicht zijn risicogroepen.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  trok zaterdag ook de waarschuwing voor smog door ozon in.

Bron: RIVM

Vorig artikelOp 17 augustus is het zover: de Corona app is te downloaden!
Volgend artikelZorgbonus vanwege coronacrisis nog in voorbereiding
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.