Verschillende medewerkers CCU HMC Westeinde besmet met coronavirus

0
1289

Verschillende medewerkers van de afdeling hartbewaking van het HMC Westeinde in Den Haag zijn besmet met het coronavirus, zo bevestigt een woordvoerder. Het bron- en contactonderzoek loopt nog, dus hoeveel het er precies is nog niet bekend. De afdeling is nog wel open, maar het ziekenhuis heeft extra maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen.

Op de hartbewakingsafdeling, ook wel (coronary care unit) genoemd, worden patiënten met hart- en vaatziekten behandeld en in de gaten gehouden. Het ziekenhuis heeft de patiënten van de CCU, hun familie en medewerkers inmiddels op de hoogte gebracht van de besmettingen.

Het ziekenhuis vraagt betrokkenen om hun gezondheid in de gaten te houden en direct in quarantaine te gaan mochten ze klachten krijgen die kunnen wijzen op het coronavirus. Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te zeggen hoe groot de besmettingshaard binnen het ziekenhuis is.

Voor de zorg op de afdeling hebben de besmettingen geen gevolgen, zo verzekert de woordvoerder. Medewerkers dragen extra persoonlijke beschermingsmiddelen.

Vorig artikelInternationale erkenning voor locatie Koudekerkseweg van WVO Zorg
Volgend artikelReactie LUMC op uitlatingen medewerker jegens coronabeleid
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.