Onzuiverheden in medicijnen

0
470

Verschillende media spreken over een ‘vervuiling in medicijnen’. Een woord dat beter klopt is onzuiverheid. Hoe zit dat nu precies? In medicijnen zitten werkzame stof(fen) en hulpstoffen. Daarnaast komen ook andere stoffen in geneesmiddelen terecht. Dit zijn onzuiverheden die meestal ontstaan tijdens het productieproces. Deze onzuiverheden zij niet te voorkomen.

Meer uitleg over wat precies onzuiverheden zijn, is te zien in de onderstaande animatie. Of ga naar algemene informatie over onzuiverheden in medicijnen op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Als Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houden we de samenstelling, kwaliteit en veiligheid nauwgezet in de gaten. Dat doen we samen met het CBG en fabrikanten.

Op igj.nl is meer te lezen over verontreiniging van medicijnen met nitrosamines, wat onder andere leidde tot terugroepacties met valsartan, losartan en ranitidine.

Bron: IGJ

Vorig artikelOorzaken en behandeling van ruggenwervel breuken
Volgend artikelAdaptieve bestraling bij hoofd-hals-kanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.