Senioren: hashtag #ikdoenietmeermee rebellerende BN’ers ’totaal onverantwoord’

Array

Oproep om juist wel rekening te houden met kwetsbare ouderen

“Ook al zijn wij van mening dat jongeren begrip moeten krijgen voor hun enorme concessie tijdens de coronacrisis, zien wij geen oplossing in muiterij. Wij zijn enorm geschrokken van deze actie.” Zo reageert Senior Service, de oudste en grootste thuishulporganisatie van Nederland die bij duizenden nog thuiswonende senioren ondersteuning biedt, op de #ikdoenietmeermee. 

Het Rotterdamse Senior Service heeft 800 medewerkers in vaste dienst. Via verschillende kanalen lukt het de organisatie meer dan 10.000 hulpbehoevende ouderen te bereiken, te ondersteunen en te begeleiden, zowel in thuissituatie als in verzorgingshuizen. Directeur Floris Vervat uit zijn bezorgdheid over de trending hashtag: “We leven in een democratisch en sociaal land. Ook al ben je het niet met alle beslissingen eens, zien wij geen heil in het niet meedoen aan de afgesproken maatregels. Daarom beamen wij het initiatief van minister Hugo de Jonge, en zeggen wij namens de senioren van Nederland: #wijdoengewoonmee.”

Sympathie voor jong én oud

Vervat legt uit met zijn reactie de jongeren niet monddood te willen maken en wel zeker begrip te hebben voor hun onvrede. “Deze groep doet misschien wel de grootste concessie van iedereen. Geen eindexamens, geen feestjes, geen introductieweek, misschien zelfs wel geen bijbaantje meer. Vrijwel alles staat stil. Tegelijkertijd gaat het met de coronamaatregels wel om ziek en gezond zijn, en soms ook leven en dood. Er moet dus gezocht worden naar een balans.”

De Rotterdamse ondernemer vraagt daarom de jongeren toch mee te doen. Hij vraagt zich bovendien af in hoeverre de jongeren zich echt volledig kunnen afscheiden van opa en oma en de oudere buurman op de hoek. “Onze cliënten behoren tot de grootste risicogroep om het coronavirus op te lopen. Wij hebben met eigen ogen gezien hoe schrijnend hun situatie werd toen zij geïsoleerd werden van de maatschappij”, vertelt Vervat. “Ik zie de tweede golf aan eenzaamheid al voor me.” De thuishulporganisatie hoopt daarom dat de overheid in gesprek blijft met de jongeren zodat de polarisatie niet verder oploopt. “Want dit is geen oplossing. De Nederlandse jeugd is echt slimmer dan dit.”

Bron: Senior Service

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen