Aantal medewerkers en patiënten Spaarne Gasthuis besmet met corona

Alle zorg gaat door

Op een verpleegafdeling interne geneeskunde van het Spaarne Gasthuis zijn onlangs diverse medewerkers en patiënten besmet geraakt. Dit is gebeurd na contact met een patiënt die met corona geïnfecteerd bleek te zijn. De medewerkers zijn thuis met lichte klachten.

Naar aanleiding van de besmettingen werden testen uitgevoerd onder medewerkers en patiënten. Dit gebeurt wanneer zij verschijnselen vertonen die in verband worden gebracht met corona. Het bron- en contactonderzoek op de afdeling was bijna afgerond en daarmee verwacht het ziekenhuis de situatie onder controle te krijgen. Lopende het onderzoek blijven zorgmedewerkers en bezoekers op de betreffende afdeling uit voorzorg persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. De afdeling blijft open.

Het Spaarne Gasthuis volgt vaste protocollen om te voorkomen dat meer medewerkers of patiënten worden besmet. Patiënten en bezoekers kunnen veilig naar het ziekenhuis blijven komen. Zowel afspraken als behandelingen gaan door. De eerder ingestelde richtlijnen voor een bezoek aan het ziekenhuis door patiënten en bezoekers zijn niet veranderd. Deze richtlijnen staan op www.spaarnegasthuis.nl

Bron: Spaarne Gasthuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen