Webinar vrijwilligerswerk door mensen met een verstandelijke beperking

0
931

‘s Heeren Loo, een van de grootste aanbieders in Nederland van ondersteuning aan mensen met een verstandelijke of andere beperking, verzorgt op 16 november een webinar over ‘De kunst van vrijwilligerswerk zonder beperking.’ In het webinar laat Gert ten Hoven, de Landelijk coördinator vrijwillige inzet voor ‘s Heeren Loo, aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe zijn organisatie mensen met een beperking inzet als vrijwilliger.


Het webinar maakt deel uit van de Kennisboostweek ‘Nieuwe Gezichten’, die georganiseerd is door ‘Mensen maken Nederland’. Deze organisatie, die weer deel uitmaakt van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), vraagt een jaar lang extra aandacht voor de vrijwillige inzet voor een ander.


“’s Heeren Loo werkt uiteraard graag mee aan dit mooie initiatief”, zegt Gert ten Hoven. “In Nederland wonen 142.000 mensen met een verstandelijke beperking, die net als ieder ander talenten hebben, en daarmee van waarde willen en kunnen zijn voor anderen. Met ons webinar wil ik graag laten zien hoe wij vrijwilligers met een verstandelijke beperking inzetten en hoe wij dit begeleiden en organiseren.”


’s Heeren Loo heeft ruime ervaring met vrijwilligerswerk door haar cliënten, en deelt deze ervaring graag met andere zorgorganisaties. “Het werkt twee kanten op”, geeft ten Hoven aan. “Op de eerste plaats helpen onze bewoners hun medemens met hun vrijwillige inzet, aan de andere kant zorgt hun werk ook bij onze bewoners zelf voor de nodige trots, en draagt hun vrijwilligerswerk bij aan het versterken van hun sociale netwerk.” Het webinar vindt plaats op 16 november om 09.00 u. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: https://www.vrijwilligerswerk.nl/mensenmakennederland/kennisboostweek/default.aspx

Bron: ’s Heeren Loo

Vorig artikelIkazia winnaar Elsevier onderzoek beste ziekenhuizen 2020
Volgend artikelEerste Deel-je-zorgtas voor Lien in Loosduinen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.