#wakeuptocorona De crowdfundingsactie van het Leids Universiteits Fonds

0
681
In Nederland zijn er maar weinig laboratoria waar veilig onderzoek naar het coronavirus wordt gedaan. Met dank aan duizenden donateurs van #wakeuptocorona heeft het LUMC een tweede lab kunnen opzetten om het coronavirus in te bestuderen. Onderzoekers in het universitair medisch centrum konden door de crowdfundingsactie hun onderzoek – in (inter)nationaal verband – naar virusremmers, geneesmiddelen en kandidaat-vaccins snel opschalen.  De crowdfunding gaat dóór, ook met het oog op de langere termijn. Moleculair viroloog Eric Snijder in de Volkskrant: ‘Het is uitermate belangrijk om virusremmers op de plank te hebben klaarliggen, volledig ontwikkeld en getest en klaar voor gebruik om de volgende epidemie in de kiem te smoren. Een nieuwe uitbraak kan worden veroorzaakt door het volgende coronavirus of door een tiental andere virusfamilies waaraan vergelijkbare risico’s op overdracht uit de dierenwereld worden toegedicht.’

Samen tegen het virus
De actie #wakeuptocorona gaat door om (nog) meer onderzoek mogelijk te maken. Voor een oplossing op de korte termijn, maar ook om een herhaling van de coronacrisis te voorkomen. Zolang er geen vaccin of andere medische oplossing is, blijft de  anderhalvemetersamenleving het ‘nieuwe normaal’. De crowdfundingsactie #wakeuptcorona is een initiatief van het Leids Universiteits Fonds in samenwerking met de Bontius Stichting van het LUMC. De naam #wakeuptocorona vindt zijn oorsprong in de social media challenge ter ondersteuning van de actie. 
Vorig artikel‘Ook sociaal werkers kiezen de afgelopen jaren vaak voor ander werk’
Volgend artikelNWO toekenning voor eHealth Junior en biologische klok
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.