Hoe kan het dat zoveel mensen nog steeds roken?

Elke roker weet dat hij door deze slechte eigenschap een risico loopt van 50% (of meer) dat hij hieraan vroegtijdig zal overlijden, en toch rookt meer dan 30% van de wereldwijde bevolking. Dat vroegen de makers van de documentaire “you don’t know nicotine” zich af. Ze begonnen een zoektocht naar de mogelijke redenen waarom zoveel mensen dit risico nemen. We weten hoe schadelijk roken is, maar hoe schadelijk is nicotine nou zelf los van de sigaretten? Wat voor invloed heeft nicotine op onze hersenen? Wat zijn de gezondheidseffecten van nicotine. 

Momenteel staan er 3 bonus interviews online, dit worden er nog meer. De makers hebben nog 200+ uur aan interviews met de vele experts die ze hebben geïnterviewd die ze willen vrijgegeven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen