Wat gebeurt er van week tot week in je lijf als je zwanger bent

Array

Veel vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn willen graag weten wat ze kunnen verwachten. Willen ook graag weten hoe de zwangerschap zich ontwikkelt en zijn vooral op zoek naar houvast. Weten welke ongemakken ze kunnen verwachten en of die ongemakken die ze ervaren “normaal” zijn. De ontwikkeling je baby in je buik gaat zo ontzettend snel, elke week van je zwangerschap groeit je baby. En je kan je per week heel anders voelen. Soms bruis je van de energie en is niets je teveel, de week erna kan je ineens overvallen worden door vermoeidheid. Daarom leven veel zwangere vrouwen van week tot week. Het begin van je eerste zwangerschap is heel spannend. Je kan niet wachten tot de eerste echo, maar tussen die eerste en de tweede echo wil je graag weten waar je aan toe bent. 

Het is daarom heel leuk om te lezen hoe je baby elke week groeit en wat je in die week van de zwangerschap kunt verwachten. Het internet staat vol met allerlei informatie en tips. Maar hoe weet je wat betrouwbare informatie is over je zwangerschap, zwangerschapskwalen en de bevalling? Een verloskundige kan je er natuurlijk alles over vertellen. Er zijn op zwangerschapskalenders beschikbaar.

Zwangerschapskalender

Wil je weten wanneer je de eerste schopjes van je baby kunt voelen of wanneer je de eerste echo krijgt? En wil je meer te weten te komen over wat er elke week van je zwangerschap met jou gebeurt en wanneer je klaar voor de baby bent? In een zwangerschapskalender zie je elke week wat de nieuwe ontwikkelingen en mijlpalen zijn. En hoe je kindje verandert van dag tot dag en hoe jouw lichaam verandert van week tot week. Met een zwangerschapskalender zie je elke week wat er precies met jou en je kindje gebeurt. Je vindt er ook de antwoorden op vragen als die vervelende zwangerschapskwaaltjes ophouden? Of wanneer je mooie zwangerschapsbuikje waarschijnlijk zichtbaar gaat zijn?

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen