Adrien Groot: Betere behandeling na herseninfarct

0
1035
Human brain glowing lateral view

Voor patiënten met een herseninfarct is het op tijd geven van de therapie die de bloedsomloop herstelt (reperfusie) belangrijk. Het streven moet daarom zijn om dit bij patiënten zo snel mogelijk te doen. Groot heeft de factoren bepaald die het geven van de therapie vertragen en heeft gekeken naar mogelijkheden om de logistiek te verbeteren. Verder stelt ze dat arts de juiste patiënt voor de therapie moet selecteren om de klinische uitkomsten verder te verbeteren. Factoren die belangrijk zijn om het effect van de behandeling in te schatten, blijken bloeddruk en antistolling.


Reperfusie bij patiënten met een herseninfarct is gericht op het herstellen van doorbloeding van de hersenen om vitale delen te redden. Dit kan op twee manieren: intraveneuze trombolyse en endovasculaire behandeling. Beide behandelingen hebben de afgelopen jaren ontwikkelingen doorgemaakt, waarbij met name de tijd waarin patiënten kunnen worden behandeld, is verlengd. Hierdoor komen meer patiënten voor de behandeling in aanmerking. De nadruk moet echter altijd liggen op snel behandelen.
Link naar proefschrift

Bron: Amsterdam UMC

Vorig artikelBevorder effectieve communicatie over risico’s
Volgend artikelGentherapie voor zeldzame oogziekte vergoed
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.